Οι Νεκροί δεν μιλούν Η περίπτωση του Οδυσσέα

Έκθεση Πειραμάτων απο το PLANET PHYSICS

Το Planet Physics, η πιο εντυπωσιακή και συναρπαστική έκθεση Φυσικής στην Ελλάδα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ιστορικό Χάνι της Γραβιάς, από την Δευτέρα 09 Μαϊου 2022 έως την Παρασκευή 13 Μαϊου 2022 και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον «μαγικό» κόσμο των Φυσικών Επιστημών.

Πειραματιστείτε με το σιδηρομαγνητικό υγρό, δημιουργήστε το δικό σας σεισμό και το δικό σας κύμα Tsunami, μελετήστε την επίδραση της φυγόκεντρου δύναμης, δημιουργήστε μια γιγάντια δίνη νερού, μάθετε τα πάντα για την ανάκλαση και σύνθεση του φωτός, το ντεσιμπελόμετρο, φωτίστε το δικό σας φωτόσπαθο, ανακαλύψτε τη γιγάντια μπάλα Plasma, εξερευνήστε τα εντυπωσιακά ολογράμματα και τους καθρέφτες άπειρου βάθους και άλλα πολλά.

Σκοπός της έκθεσης είναι να καλλιεργήσει στους μικρούς επισκέπτες το ενδιαφέρον για τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους που διέπουν τον κόσμο, επιστρατεύοντας μια σειρά από διαδραστικά πειράματα.

Περισσότερα...

Ρωμαίικο Αντάμωμα στο Χάνι της Γραβιάς

Ρωμαίικο Αντάμωμα Αλληλεγγύης στο Χάνι της Γραβιάς

Το Ηρωϊκό έπος του 1821, σαν πηγή διαρκούς έμπνευσης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία τηε Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής διαχρονικά μέχρι σήμερα και είναι μια συνέχεια από τα Ομηρικά έτη. Στις Ραψωδίες του Ομήρου περιγράφονται σκηνές ηρωϊκών πράξεων που πολλές απ΄αυτές συμπίπτπυν ή σχεδόν ταυτίζονται με αυτές των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Περισσότερα...

Οι Χαίνηδες στο Χάνι της Γραβιάς

Οι Χαϊνηδες στο Χάνι της Γραβιάς

Οι Χαϊνηδες γιορτάζουν τα 30 χρόνια της δισκογραφικής τους παρουσίας.

Στο Ιστορικό Χάνι της Γραβιάς με την ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια όλων μας και παράλληλα θα παρουσιάσουν τραγούδια από την νέα τους δισκογραφική εργασία που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη με τίτλο: " Βάρδα Φουρνέλο"

Περισσότερα...

Οι Νεκροί δεν μιλούν Η περίπτωση του Οδυσσέα

Οι Νεκροί δεν μιλούν Η περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου

Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονης δραματουργίας που καταγράφει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Ελλάδα λίγο πριν ξεσπάσει η επανάσταση του 1821, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, μέσα από τα μάτια του Άγγλου φιλέλληνα πολεμιστή Edward John Trelawny.

Ο Edward Trelawny έρχεται μαζί με τον Λόρδο Βύρωνα, κατόπιν πρόσκλησης του τελευταίου, στην επαναστατημένη Ελλάδα, εγκαταλείποντας την Ιταλία όπου διέμεναν ως τότε.

Περισσότερα...

Παρουσίαση βιβλίου «Ρίζες και Θεμέλια» της Μαρίας Ευθυμίου

Παρουσίαση βιβλίου «Ρίζες και Θεμέλια» της Μαρίας Ευθυμίου

Η Κοιν. Σ. Επ. Κοινόν Αινιάνων, το Βιβλιοπωλείο επίπεδο και οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Ρίζες και Θεμέλια", Οδόσημα της Ιστορίας του Ελληνισμού της Μαρίας Ευθυμίου, σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά.

Περισσότερα...

Έκθεση Τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Έκθεση Τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»

Η Έκθεση τιμά τον ρόλο της Ορθοδοξίας στον Ελληνικό Επαναστατικό Αγώνα του 21. Περιλαμβάνει αγιογραφίες Αγίων που μαρτύρησαν κατά την διάρκεια της Οθωμανικής Υποτέλειας, αυθεντικά κειμήλια & φυλακτά της περιόδου του 21 μεγάλης αξίας καθώς & Φωτογραφίες που αποτυπώνουν τον ρόλο του Χριστιανισμού

Περισσότερα...

Γραφτείτε στα ενημερωτικά δελτία μας

Ακολουθήστε μας στα Social media!